Cartofi copți cu salată kale

Ingrediente pentru cartofi

  • 4-5 cartofi
  • 1/2 linguriță busuioc
  • 1/2 linguriță oregano
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță paprika

Ingrediente pentru salată

  • roșii cherry
  • salată kale
  • tofu simplu cu sare, de la Sanovita

Ingrediente pentru sos

  • nuci caju sau semințe de floarea soarelui înmuiate  
  • jumătate de zeamă de lămâie
  • apă
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se clătesc și se taie cubulețe. Îi punem într-un bol încăpător, adăugăm peste ei mirodeniile și amestecăm bine.

Îi așezăm apoi pe o tavă tapetată cu foaie de copt și îi introducem la cuptorul peîncălzit la 200°C, cu ventilație (ne trebuie neapărat ventilație pentru coacerea cartofilor, altfel aceștia se vor lipi de foaia de copt), pentru aproximativ 30 de minute sau până când aceștia devin moi dar și crocanți la exterior.

Între timp, clătim salata kale, tăiem roșiile felii și tofu cubulețe. Porția prezentată în imagine este pentru 2 persoane.

Astfel, într-un vas sau pe o farfurie întinsă, se pun cartofii copți, iar lângă ei se așează salata, roșiile și tofu. Se pregătește sosul prin blendarea ingredientelor și se servesc cartofii cu salata kale împreună cu acesta.

Țin să vă precizez că deși pare o rețetă extrardinar de banală și simplă, este foarte sănătoasă întrucât nu pregătim cartofii la cuptor cu ulei, metodă de gătit care poate fi dăunătoare organismului. Cu toate acestea, cartofii cu mirodenii au un gust extraordinar de bun chiar și dacă evităm această pregătire în ulei încins la cuptor.

One thought on “Cartofi copți cu salată kale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.