Lista mea de cumpărături

Dacă dorim să fim sănătoși este necesar să fim puțin mai atenți la alimentele pe care le cumpărăm, mai exact, de fiecare dată când intenționăm să cumpărăm un produs să îl verificăm din mai multe puncte de vedere (spre exemplu să verificăm dacă nu este expirat, dacă la atingere se simte proaspăt, acolo unde este cazul, dar mai ales, un lucru cu care nu suntem obișnuiți dar care este de o importanță majoră, SĂ CITIM CE CONȚINE (CARE SUNT INGREDIENTELE PRODUSULUI).

Da! Să citim ce conține produsul pe care dorim să îl cumpărăm. Căutați SCRISUL ACELA MIIIIC ÎN ROMÂNĂ de pe eticheta aflată de obicei pe spatele acestuia și citiți cu atenție, DE FIECARE DATĂ ȘI LA FIECARE PRODUS, ce conține. Dacă nu înțelegeți ce înseamnă unele INGREDIENTE din compoziție, vă recomand cu căldură să îl așezați înapoi pe raft, pentru că voi vă doriți să cumărați produse cât mai sănătoase pe rafturile magazinelor, nu-i așa?

Mai jos regăsiți o listă cu produsele pe care, în timp, le-am descoperit ca fiind cele mai puțin dăunătoare sănătății noastre.

De ce zic cele mai puțin dăunătoare? Pentru că singurele alimente 100% sănătoase, în opinia mea, sunt cele neprocesate, așa cum se regăsesc ele în natură.

Am simțit deci nevoia de a întocmi această listă, pe care o voi mai completa, în timp, deoarece am vrut să vă arăt că nu este necesar, pentru a avea un stil de viață vegetarian, atunci când ținem o cură de detoxifiere sau atunci când ținem post, să renunțăm chiar la toate produsele cu care eram obișnuiți, ci le putem înlocui cu unele mai puțin nocive, fără E-uri, fără zahăr, coloranți și alte ingrediente necunoscute nouă, cu efecte toxice pentru organismul nostru.

Pe de altă parte, veți vedea că în ideile de rețete prezentate de mine, voi face trimitere la unele produse din această listă, produse pe care le folosesc frecvent.

Produsele de mai jos se regăsesc, de obicei, în magazine la raionul de produse naturisete sau în magazine de profil.

Precizez că aceste produse nu fac parte dintr-o campanie de promovare făcută de mine.

Ciocolată GOVINDA
Ingrediente: masă de cacao, nectar granulat de cocos, unt de cacao.*vegan, ingrediente naturale, fără zahăr adăugat, conține zaharuri prezente în mod natural.
O găsiți la orice Plafar.

Crackers cu susan și condimente
Ingrediente: făină integrală de grâu, apă, ulei de măsline, semințe de susan, semințe de in, sare de mare fără adaos de iod, amestec de condimente (curry, rozmarin, cimbru, busuioc).

Magiun de prune
Ingrediente: Prune proaspete. Fără adaos de zahăr. Conține zaharuri produse în mod natural.

Parizer vegan
Ingrediente: apă, izolat proteic de soia, ulei vegetal de floarea soarelui, amidon din cartofi,sare, extracte vegetale, condimente: piper, nucșoară.

Tofuplus cu Sare de la SanoVita
Ingrediente: soia boabe, apă, sare de mare, clorură de magneziu (coagulant).
*din soia nemodificată genetic

Băutură eco din ovăz (Kaufland)
Ingrediente: apă, ovăz (12%), ulei de floarea soarelui, sare de mare. *din agricultură ecologică controlată
Se găsește la Kaufland și este cu mult mai ieftin decât alte băuturi vegetale și cu mult mai sănătos.

Organic tofu silken & smooth
Ingrediente: apă, boabe de soia 26%, coagulant: nigari (clorură de magneziu obținută din apă marină). Cultivat ecologic. Produs in Japonia.

Boabe de linte roșie de la SOLARIS
Produsul poate conține gluten!
*100% natural, fără aditivi sau conservanți

Fulgi de ovăz extra-fini de la SOLARIS
Ingrediente: ovăz boabe
Produsul poate conține gluten!

Semințe de susan decorticat de la SanoVita

Tapioca perle de la SanoVita

Quinoa albă de la SanoVita

Semințe de floarea soarelui de la SanoVita

Orez integral de la SOLARIS

Limonadă Profructta cu mure aronia și sirop din agave

Ingrediente: suc natural din lămâie, suc natural din mure, suc natural din aronia, sirop din agave, apă filtrată

Prăjitură cu ciocolată și arahide

Ingrediente: Foi de prăjitură: făină integrală de grâu, făină de grâu spelta eco, pastă de curmale, ulei de cocos. Cremă: ciocolată naturală (masă de cacao, nectar granulat de cocos, unt de cacao), unt de arahide, arahide rumenite, must concentrat de struguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *