Brânză de năut

Ingrediente
  • 1 cană de năut hidratat peste noapte, scurs și clătit
  • 2 căni de apă
  • 2 linguri fulgi de drojdie (îi găsiți la orice Plafar)
  • 2-3 căței de usturoi
  • jumătate de ceapă medie
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță busuioc
Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus se pun în blender pentru apoximativ 2 minute, până când vom obține o compoziție asemănătoare cu laptele.   Turnăm această compoziție într-un vas pe care îl punem la foc mic pentru 10-15 minute, amestecând continuu cu un tel pentru a nu se prinde.

Se va obține o pastă mai groasă, ca un terci, pe care o punem într-o formă rotundă de tort (care își poate desprinde marginile), tapetată cu foaie de copt, pentru a nu se lipi sau putem renunța la aceasta și să ungem vasul cu puțin ulei de măsline. La final, introducem brânza la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Eu am presărat peste ea puțin oregano și busuioc.

Această brânză de năut se poate consuma alături de nuci, salată și legume proaspete.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *