„Copănele” picante de conopidă

Ingrediente:
  • conopidă
  • pesmet
Ingrediente pentru sos:
  • 1/2 cană făină (integrală sau orice alt tip de făină dacă este fără gluten este și mai bine – eu spre exemplu am folosit făină de hrișcă)
  • 1 cană lapte migdale (sau lapte de semințe de floarea soarelui sau apă)
  • 2 lingurițe boia dulce
  • 2 căței usturoi
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper
  • busuioc (sau alte mirodenii care vă plac)
  • 1/2 linguriță fulgi de drojdie (opțional)
Mod de preparare:

Conopida se taie în buchețele mici pe care le punem într-un vas încăpător și le clătim sub jet de apă rece, apoi le lăsăm într-o sită să se scurgă de apă.

Pregătim sosul din ingredientele menționate mai sus, pe cale le amestecăm cu telul sau la blender. Compoziția trebuie să fie ca și consistență similară cu compoziția pentru clătite, deci nu foarte apoasă, întrucât avem nevoie să se prindă pe buchețelele de conopidă.

Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar cuptorul îl preîncălzim la 200°C, precum și o farfurie adâncă în care punem pesmetul. Luăm buchețelele de conopidă și le dăm pe rând prin sos apoi prin pesmet, urmând să le așezăm pe tavă.

Introducem apoi tava la cuptor, la mijloc, iar cuptorul îl setăm pe modul ventilație.

Când copănelele devin aurii le scoatem din cuptor, le așezăm pe un platou și le servim calde, alături de sosul preferat și salată.

Timpul de pregătire la cuptor este de aproximativ 30 minute, însă le puteți gusta, pentru a le pregăti mai mult sau mai puțin crocante în funcție de cum preferați.

Cantitățile ingredientelor sunt orientative, tocmai pentru a vă pregăti sosul după placul vostru. Mie spre exemplu îmi plac mai puțin picante, însă cei din familia mea le preferă destul de picante, ceea ce mă face să cred că nu există rețetă cu cantități perfecte, ci perfect este ceea ce ne place fiecăruia dntre noi.

One thought on “„Copănele” picante de conopidă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.