Salată boeuf de post

Ingrediente de bază:
  • 4 morcovi
  • jumătate de țelină
  • 5 cartofi mari
  • 1 borcan mazăre
  • 1 borcan castraveți murați
  • 1 borcan gogoșari murați
Ingrediente pentru maioneza de post:
  • 2 căni boabe de fasole albă fiartă
  • muștar
  • sare
  • piper
  • zeamă lămâie
  • apă
  • turmeric
Mod de preparare:

Se fierb legumele, se toacă cubulețe, apoi se pun toate într-un bol încăpător.

Se adaugă în blender ingredientele pentru maioneza de post și se mixează, turnând apă treptat până când se ajunge la o compoziție similară ca și consistență cu maioneza clasică.

Se pune maioneza în vasul de legume și se amestecă bine. La final potriviți gustul cu sare și piper dacă mai este nevoie.

La această rețetă puteți folosi și ciuperci, ca înlocuitor pentru carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *