Paste integrale cu spanac și broccoli

Ingrediente de bază
  • 1 tulpină de broccoli
  • 1 pachet paste integrale
  • 1 cutie cu baby spanac (Kaufland)
Ingrediente pentru sos
  • 1 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 1 pachet tofu cu sare SanoVita
  • 1/2 cană floarea soarelui înmuiată în apă (2 ore)
  • 1 mână de nuci caju înmuiate în apă (2 ore)
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 cană apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță busuioc
Ingrediente pentru parmezanul vegan
  • nuci românești
  • fistic copt
  • alune de pădure coapte
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
  • 1/2 linguriță sare
Mod de preparare

Punem pastele la fiert conform indicațiilor de pe spatele ambalajului. Fiind integrale acestea se fierb puțin mai greu decât cele clasice, de aceea eu obișnuiesc să le mai las câteva minute în plus la fiert pentru a fi cât mai moi.

Tăiem tulpina de broccoli în buchețele mici pe care le clătim sub jet de apă rece, le fierbem, le scurgem și le lăsăm pentru moment separat într-un vas.

Spălăm și scurgem de apă foarte bine spanacul.

Punem ingredientele pentru sos într-un blender și le mixăm până când se mărunțesc foarte bine și obținem o pastă fină.

Într-un vas încăpător punem pastele, broccoli. spanacul și sosul, le amestecăm, apoi le așezăm într-un vas de ceramică și le introducem la cuptorul preîncălzit la 180°C până când acestea se rumenesc puțin, însă pastele nu trebuie să ajungă să se usuce și să se întărească la suprafață (20-30 minute).

Mixăm într-un blender câteva nuci românești alături de fistic copt, alune de pădure coapte, 1 lingură fulgi de drojdie inactivă și puțină sare și acesta va reprezenta parmezanul nostru, pe care îl presărăm peste paste. Adăugăm câteva frunzulițe de busuioc proaspăt și acestea sunt pastele noastre la cuptor cu spanac și broccoli. O bunătate! 🙂

Pentru cantitățile prezentate la ingrediente, eu am gătit în cele 2 vase din imagini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *