Orez cu lapte și gem de cireșe negre FĂRĂ ZAHĂR

Ingrediente
  • 1/2 cană de orez alb lăsat la hidratat peste noapte
  • 1/4 cană de semințe de floarea soarelui înmuiate peste noapte sau măcar 2 h
  • 1 mână nuci caju hidratate
  • 2 căni apă
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • zeamă de portocală
  • coajă rasă de lămâie netratată
  • gem de cireșe negre (sau alt gem FĂRĂ ZAHĂR SAU ÎNDULCITORI)
Mod de preparare

Clătim orezul lăsat la hidratat peste noapte. Punem 1 1/2 căni apă într-un vas, iar când aceasta atinge punctul de fierbere adăugăm orezul, așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere, amestecând puțin cu o lingură de lemn, după care dăm focul la mediu spre mic și lăsăm să fiarbă cu capacul acoperind oala aproape în totalitate, până când acesta absoarbe toată apa (aproximativ 10 min). Amestecați cu lingura din când în când pentru a nu se lipi.

Semințele și nucile caju scurse de apa în care au stat la hidratat, le punem în blender cu 1/2 cană de apă, zeama de lămâie și 1 praf de sare și le mixăm bine până ajung la consistența laptelui, pe care îl vom strecura. Adăugăm laptele în vas când orezul rămâne fără apă.

Lăsăm totul să fiarbă la foc mic încă 5 minute amestecând continuu, apoi stingem focul.

Adăugăm puțină coajă rasă de lămâie și zeamă de portocală și amestecăm din nou.

Punem laptele cu orez în boluri și îl servim cu gem de cireșe (FĂRĂ ZAHĂR) sau orice alt gem fără zahăr sau îndulcitori care vă place. Eu am folosit un gem de cireșe negre care are ca ingrediente: cireșe negre, concentrat din suc de fructe (struguri, curmale) și agent de întărire (pectină din fructe și suc de lămâie). Îmi place acest gem, pe care îl folosesc frecvent. Este printre puținele gemuri care nu conțin zahăr sau îndulcitori și vă asigur că este suficient de dulce și foarte bun la gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *