Shaorma vegană

Ingrediente

  • lipie
  • pastă de hummus
  • cartofi copți
  • castraveți murați
  • varză albă
  • salată
  • roșii
  • ceapă roșie
  • pătrunjel
  • sos de usturoi (tofu clasic cu sare, zeamă de lămâie, 1 linguriță fulgi de drojdie, 2 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline ,1 mână caju, sare, piper)

Mod de preparare

Se curăță cartofii, se taie fâșii și se pun la cuptor pe foaie de copt, cu ventilație, la 200°C, până devin aurii și sunt bine copți. Dând cuptorul pe modul ventilație aceștia nu se vor lipi de foaia de copt, iar noi vom evita astfel să îi îmbibăm în ulei încins. Tăiem castraveții, roșiile, salata, ceapa în fâșii subțiri. Tocăm mărunt pătrunjelul și varza.

Pentru sosul de usturoi am adăugat în blender tofu clasic cu sare, zeamă de lămâie, 1 linguriță fulgi de drojdie, 2 căței de usturoi, 1 lingură ulei de măsline,1 mână caju, sare și piper după gust și am mixat până la obținerea unui sos fin.

Pentru asamblare am folosit o farfurie întinsă pe care am pus o lipie, pe care am întins puțin hummus, apoi am adăugat pe rând, varza, salata, cartofii, murăturile, pătrunjelul, ceapa, roșiile și la final am pus sosul de usturoi.

Am legat această shaorma cu un fir de ceapă verde! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *