Bomboane vegane

Ingrediente

  • alune coapte și sărate
  • migdale
  • fulgi de ovăz
  • unt de arahide
  • curmale
  • miere

Mod de preparare

Mixăm la blender cantități egale de alune, migdale și ovăz până se mărunțesc foarte bine. Apoi adăugăm treptat curmale și unt de arahide până când obținem un aluat lipicios din care se pot modela bomboanele. Mierea o punem după gust în funcție de cât de dulci dorim să le facem, însă este important să țineți cont de faptul că și curmalele sunt foarte dulci. După modelarea bomboanelor topim ciocolată fără zahăr. Dăm cu ajutorul unei furculițe fiecare bomboană prin ciocolata topită și le așezăm pe un platou acoperit cu foaie de copt.

Ornăm fiecare bomboană cu câte o nucă pecan sau cu fistic mărunțit. Introducem platoul la frigider unde îl lăsăm câteva ore, până când ciocolata se întărește și ingredientele din compoziție se întrepătrund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *