Hummus de fasole

Ingrediente

  • fasole albă fiartă
  • susan alb
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • roșii uscate
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • boia picantă
  • piper
  • paprika

Mod de preparare

Adăugăm în blender fasolea, zeama de lămâie, 1-2 căței de usturoi după gust și cantitate, puțină apă sau lapte vegetal, sare și pastă de tahini, le mixăm și le potrivim la gust.

Pentru pasta de tahini coacem într-o tigaie semințe de susan până devin aurii, le mixăm la robot până când se transformă într-o făină apoi adăugăm sare și ulei și mai mixăm încă o dată ca să se încorporeze.

Astfel, trebuie să punem în hummusul de fasole cu atenție sare și ulei pentru că și pasta de tahini le conține deja pe amândouă.

Pregătim un platou pe care punem felii de pâine integrală coaptă și pasta de hummus din fasole.

Urmează să facem un sos cu ulei de măsline, boia dulce și picantă, sare, piper, cimbru, busuioc, usturoi pisat, puțină zeamă de lămâie și roșii uscate pe care le amestecăm într-un bol și îl punem peste pasta de hummus.

Credeți-mă, pe cât e de sănătos, pe atât de delicios! Poftă bună! 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *