Granola (sau musli) cu cremă de caju și fructe

Ingrediente pentru granola

  • fulgi mari de ovăz
  • nuci românești
  • nuci pecan
  • lapte de ovăz
  • unt de arahide
  • câteva curmale înmuiate
  • karob
  • scorțișoară
  • nucșoară
  • cuișoare
  • un praf de sare

Ingrediente pentru cremă

  • banane
  • caju înmuiat
  • zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol punem ovăzul, nucile tocate grosier și praful de sare.

Mixăm la blender laptele cu karob, curmale , unt de arahide și scorțișoară, nucșoară și cuișoare după gust.

Punem ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm bine cu o spatulă.

Așezăm totul pe o tavă cu foaie de copt și întindem compoziția cu o lingură într-un strat cât mai subțire.

Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru aproximativ 20-25 de minute. După 10-12 minute, cu o spatulă, întoarcem musli pe partea cealaltă, apoi când trec cele 20 de minute verificăm dacă sunt gata și oprim cuptorul.

Pentru cremă am mixat la blender o banană, o mână de caju înmuiate peste noapte sau măcar câteva ore și zeamă de lămâie. O potriviți după gust, mie îmi place cu mai multă zeamă de lămâie, să fie dulce acrișoară.

Punem pe fundul unui bol crema apoi presărăm granola și adăugăm fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.