Granola (sau musli) cu cremă de caju și fructe
Ingrediente pentru granola
- fulgi mari de ovăz
- nuci românești
- nuci pecan
- lapte de ovăz
- unt de arahide
- câteva curmale înmuiate
- karob
- scorțișoară
- nucșoară
- cuișoare
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă
- banane
- caju înmuiat
- zeamă de lămâie
- un praf de sare
Mod de preparare
Într-un bol punem ovăzul, nucile tocate grosier și praful de sare.
Mixăm la blender laptele cu karob, curmale , unt de arahide și scorțișoară, nucșoară și cuișoare după gust.
Punem ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm bine cu o spatulă.
Așezăm totul pe o tavă cu foaie de copt și întindem compoziția cu o lingură într-un strat cât mai subțire.
Introducem tava la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru aproximativ 20-25 de minute. După 10-12 minute, cu o spatulă, întoarcem musli pe partea cealaltă, apoi când trec cele 20 de minute verificăm dacă sunt gata și oprim cuptorul.
Pentru cremă am mixat la blender o banană, o mână de caju înmuiate peste noapte sau măcar câteva ore și zeamă de lămâie. O potriviți după gust, mie îmi place cu mai multă zeamă de lămâie, să fie dulce acrișoară.
Punem pe fundul unui bol crema apoi presărăm granola și adăugăm fructe proaspete.