Tartă vegană

Ingrediente

  • 400 ml apă
  • 150 g făină de năut
  • 100 g mălai
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 vârf de cuțit piper
  • 1/4 bucată de tofu (sau brânză)
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 linguriță fulgi de drojdie
  • 1 cățel usturoi

Mod de preparare

Se pune într-un bol apa împreună cu făina de năut și mălaiul, amestecând cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Adăugăm apoi tofu sau brânza rasă pe răzătoarea mare, ardeiul ras tot pe răzătoarea mare și numai pulpa, usturoiul pisat, cartoful ras pe răzătoarea mică, mărarul tocat, fulgii de drojdie și condimentele și amestecăm până se încorporează bine toate.

Preîncălzim cuptorul la 200C și pregătim o tavă de tort cu fund detașabil pe care punem foaie de copt inclusiv pe marginea tăvii punem fâșii de foaie de copt întrucât în această rețetă nu folosim deloc ulei. Turnăm compoziția și o introducem la cuptor pentru 30 de minute. Am pus pentru decor câteva felii de roșii și ardei verde iute.

Este perfectă pentru micul dejun, numai cu ingrediente naturale, fără ulei pe care să-l supunem la temteraturi înalte și vă garantez că pe cât este de sănătoasă pe atât este și de gustoasă. O puteți servi alături de legume și salată și nici nu veți simți nevoia de a mănca și pâine, întrucât este foarte consistentă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.